Diensten


Checkerz Media biedt diverse ICT- diensten aan o.a.:

- Domeinnaamregistratie
- Ontwikkeling website
- Webhosting
- Onderhoud beheersysteem
- Ontwikkelen custom scripts

DOMEINNAAM

Handels- en merknamen zijn juridisch beschermd. Andere ondernemers mogen die niet zomaar gebruiken, ook niet in een domeinnaam. Er ontstaat geregeld veel gedoe over wie er nu het meeste recht heeft op een domeinnaam. Het merkenrecht verleent de houder van een merk een exclusief recht op dat woord. Daar zitten wel bepaalde voorwaarden aan. Meerdere bedrijven kunnen bijvoorbeeld over een merkrecht voor dezelfde naam beschikken. Zo zijn er bedrijven die dezelfde merknaam gebruiken. Dit kan, omdat de betreffende producten niets met elkaar te maken hebben.

Wie het eerst komt
Domeinnamen zijn uniek. Daarbij geldt de regel: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Kijk voordat u een domeinnaam gaat registreren bijvoorbeeld eerst op de website van Kamer van Koophandel. Zorg er voor dat u goed op de hoogte bent zodat er later geen juridische problemen ontstaan.

Wat is een goede domeinnaam
- is niet te lang
- is gemakkelijk te onthouden
- heeft niet meer dan 1 koppelteken
- moet goed uit te spreken zijn
- wordt niet verkeerd geïnterpreteerd
 

Domeinnaam registratie
Domeinnamen welke door opdrachtgever zijn bedacht en aangeleverd, worden op naam van opdrachtgever (via de SIDN) geregistreerd. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor zijn/haar domeinnaam keuze. 

Domeinnaam verhuizen
Wanneer u uw zelf bedachte domeinnaam wilt verhuizen naar een ander hostingbedrijf is dit mogelijk door per mail een verhuiscode op te vragen. Door middel van de verhuiscode kunt u de domeinnaam (niet de gehele website) verhuizen naar een andere partij.

Domeinnaam opheffen
Wanneer u uw eigen domeinnaam wilt opheffen kunt u een emailtje naar ons sturen en aangeven per wanneer u uw domeinnaam wilt opheffen. Opheffingen van domeinnamen kunnen uitsluitend per email of schriftelijk worden doorgegeven.

BEHEERSYSTEEM

Een beheersysteem is een applicatie waarmee u, met weinig technische kennis, de inhoud van een website kunt beheren. Een beheersysteem kan worden gebruikt om content toe te voegen, te beheren en te verwijderen. Bijvoorbeeld teksten, foto's, etc. Met een beheersysteem heeft u 24 uur per dag toegang tot uw website.

Voordelen van een custom beheersysteem via Checkerz Media
- zeer eenvoudig in gebruik
- veel aandacht besteed aan veiligheid
- geen (onveilige) plugins van derden
- flexibel, er kan naar wens functionaleit worden toegevoegd
- geoptimaliseerd voor de belangrijkste SEO (vindbaarheid) eisen

Tijdens het intake-gesprek wordt besproken welk systeem het beste bij de website past. Wanneer je een eenvoudige website hebt is een beheersysteem met (te)veel functionaliteit niet nodig. Het beheersysteem wordt op deze gegevens afgestemd. Door een vaste structuur en navigatie aan te brengen in de website, kan op eenvoudige wijze de content worden beheerd. Bij alle beheersystemen is het alleen mogelijk om de content (tekst en foto’s) te beheren. De weblayout/template kun je zelf niet aanpassen. In overleg met ons is dit uiteraard wel mogelijk. Voor ondersteuning en voorbeelden kun je gaan naar: ’Mijn Checkerz’
Hier kun je met je met je inlog-gegevens inloggen. Hoewel er tijdelijke backups van de website gemaakt worden, is het aan te raden om zelf ook een permanente backup van het systeem te maken.

HOSTINGPAKKETTEN

Wij leveren uitsluitend een webhostingpakket in combinatie met een servicepakket voor een door Checkerz Media ontwikkelde website of webapplicatie.

In het aanbod van webhosting zit veel verschil in kwaliteit en prijs. Het  prijsverschil ontstaat doordat het ene bedrijf meer investeert in techniek om bijvoorbeeld 'down-time' (uitval/storing) te voorkomen. Andere zaken die voor het prijsverschil zorgen zijn bijvoorbeeld:

  • Veiligheid, (o.a. de server beschermen tegen DDos-aanvallen)
  • Snelheid, (o.a. zorgen dat de website snel laadt.)


Checkerz Media biedt verschillende webhosting pakketten.
Small, Normal, Large en XL. Tijdens het intakegesprek wordt bepaald welk hostingpakket het beste bij de website of webapplicatie past.
 
Checkerz Media werkt met eigen beheerde stabiele hosting. De servers staan in diverse datacenters o.a. Amsterdam en Groningen. Wij werken uitsluitend met eigen beheerde webhosting i.v.m. custom instellingen op de server.


Iedere website bestaat eigenlijk uit vier hoofdgroepen.

- De layout (het uiterlijk van de website wat je zelf niet kunt aanpassen.)
- De hosting (serverruimte )
- Het beheergedeelte (omgeving waar je tekst en foto's kunt invoegen)
- Mail afhandeling

 

SERVICEPAKKETTEN

Een website wordt altijd in combinatie met een servicepakket opgeleverd. Wanneer het beheersysteem (back-end) en de hosting van je website niet technisch onderhouden wordt, kun je er van uit gaan dat je website vandaag of morgen gehackt wordt. Hackers gebruiken allerlei 'snuffel-programmaatjes' op zoek naar lekken in beheer- en serversystemen. Vooral opensource beheersystemen worden door hackers nogal eens 'getest' op hun veiligheid. Het is dus noodzaak om het beheer- en serversysteem veilig te houden. Via onze servicepakketten zorgen wij er o.a. voor dat het beheer-serversysteem technisch onderhouden wordt, zodat het veilig en probleemloos blijft werken.

Servicepakket Brons
Wat krijgt u voor dit servicepakket?

- 24/7 Toegang tot het standaard beheer-en serversysteem.
- Technisch onderhoud aan het standaard beheer-en serversysteem. (Veiligheidsupdates)
- Verbeterde vindbaarheid, uw website wordt o.a. gelinkt in ons linknetwerk

Lees voor meer informatie onze algemene voorwaarden. Hoewel er tijdelijke backups van de website gemaakt worden, is het aan te raden om zelf ook de content op te slaan.

 

SUPPORTPLANNER

Dé oplossing voor plannen en ondersteunen in de zorg.

Een online planningsprogramma gericht op de zorg sector met als doel de zelfredzaamheid van de client te vergroten en de werkdruk van de zorg medewerker te ontlasten. De Supportplanner is te gebruiken op alle computers, smartphones en smart-tv's met een internet verbinding.


"De Supportplanner" is ontwikkeld door Apitec en Checkerz-Media

Lees verder

 

Custom scripts

Wanneer u specifieke wensen heeft qua informatieweergave, is het ook mogelijk om custom-scripts te schrijven. Bijvoorbeeld een boekings- of eventkalender. Ook het ontwikkelen van API's behoort tot de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees onze algemene voorwaarden voor meer info.