Techniek


De techniek gaat maar door
Een website bestaat in grote lijnen uit een frontend en een backend.

Frontend
Het 'frontend' is de template (de voorkant / het uiterlijk) van de website.

Backend
Het  'backend' is het beheergedeelte (achterkant) van de website. Via het beheergedeelte kunnen tekst, foto's etc op bepaalde pagina's geplaatst/aangepast worden.

D.m.v. een servicepakket wordt het 'backend' door ons onderhouden. Wij zorgen er voor dat het 'backend' veilig blijft werken.
Verder is het aan de klant om te bepalen of er nieuwe technieken op het frontend moeten worden geïnstalleerd. Dit is vaak een persoonlijke zaak.
 

Verschillende technieken
Er zijn verschillende technieken om websites en webapplicaties te ontwikkelen. Hieronder een overzicht van de technieken die wij gebruiken.

Websites werken met servers(computer) en clients(programma). Je website staat op een computer in het datacenter. Deze computer wordt door ons op afstand beheerd en ingesteld. Via je webrowser (chrome of safari etc) kun je je website bekijken.

De server kan met verschillende technieken worden geprogrammeerd, zodat je als gebruiker niet altijd dezelfde pagina ziet, maar kunt inloggen, bloggen, of eenvoudigweg de laatste nieuwsitems ziet. Voor het programmeren van een website en webserver zijn verschillende technieken, de meest bekende zijn hieronder weergegeven.



Html
Dit is de meestgebruikte programmeertaal.

CSS
Css staat voor Cascading Style Sheets. CSS is bedoelt voor het opmaken van HTML-pagina's. Met CSS kun je de opmaak en vormgeving van de website vanuit één bestand regelen. Zoals: kleur, lettertype, tekst opmaak etc. Omdat er minder code nodig is, zal de website sneller laden wanneer deze bezocht wordt.

Java
Java wordt veel gebruikt bij banken en grote bedrijven. Java is zeer robuutst, maar hierdoor kost het ontwikkelen van een webapplicatie in het algemeen ook meer tijd. Java is een algemene programmeertaal, en kan meer dan alleen webapplicaties ontwikkelen. Java is Open Source.

Javascript
Javascript is een programmeertaal die veel wordt gebruikt om een website interactief te maken. Hiermee kunnen dynamische functies aan webpagina’s worden toegevoegd. Javascript wordt ondersteund door verschillende webbrowsers. Deze programmeertaal wordt zeer veel gebruikt.

PHP
PHP is een Open Source programmeertaal en stond oorspronkelijk voor 'Personal Home Page'. In PHP worden zeer veel websites en applicaties ontwikkelt, en er zijn veel CMS-en en ontwikkelframeworks beschikbaar.

Ruby on Rails
Ruby on Rails is een framework op de programmeertaal Ruby. ROR gebruiken we voor het ontwikkelen van custom applicaties of gecompliseerde websites.

 

Veiligheid
Wij besteden veel aandacht aan veiligheid. Tegenwoordig is er veel gedoe over veiligheid en komt men er achter wat voor impact het eigenlijk heeft als je gehackt bent. 

Plug-ins
Plug-ins zijn kleine programma'tjes waarmee je je website extra functionaliteit kunt geven. Bijvoorbeeld een kalender, fotogallerij e.t.c. Veel websitebouwers maken deze plug-ins niet zelf, maar downloaden deze van derde partijen. Vaak wordt er niet bij stil gestaan hoe onveilig deze plug-ins zijn, of na verloop van tijd gaan worden.Veel gebruikte gratis software, waarmee je websites kunt maken, zijn een doelwit voor hackers. Door de vele gratis plug-ins die geinistalleerd moeten worden, wordt het steeds moeilijker alles veilig te houden. Doordat vaak dezelfde plug-ins worden gebruikt, lijken al deze sites ook nog eens op elkaar. Wij werken om deze reden niet met deze gratis software.

Checkerz Media maakt de plug-ins zelf en stemt deze op de wens van de opdrachtgever af.

Responsive website
Responsive websites passen zich aan aan de beeldscherm grootte waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop computer, een tablet, of een smartphone is. Voor elke beeldschermresolutie wordt bepaald wat er getoond moet worden en hoe. De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen.