Vindbaarheid


Wat heb je aan een mooie website die niet goed gevonden wordt? Hoe zorg je er voor dat je website goed gevonden wordt? Als je gaat googelen kom je al snel een belangrijke term tegen. Namelijk SEO. Dit is de afkorting voor Search Engine Optimalization of te wel zoekmachineoptimalisatie.

Google heeft een soort voorwaardenlijst gemaakt. Als je zoveel mogelijk aan die lijst van voorwaarden voldoet zal je website goed scoren in google.
De voorwaarden hebben betrekking op:  zoekwoorden, in en uitgaande links, verhouding tekst/foto's, geen dubbele content, is uw site mobile-friendly etc.

Tijdens het bouwen van de website houden wij zoveel mogelijk rekening met deze seo-voorwaarden. Via onze servicepakketten profiteert u al van ons linknetwerk. (Wat een belangrijke SEO-voorwaarde is.)

Met een bepaald zoekwoord op nr. 1 staan (in google) willen we allemaal. Helaas kan heel Nederland niet bovenaan in de google zoekmachine staan. We optimaliseren alles zo goed mogelijk zodat een zo hoog mogelijke positie in google bereikt kan worden. Het resultaat is wel per zoekwoord verschillend.

Tegenwoordig zijn alle clicks meetbaar. Omdat de zoekresultaten in google steeds veranderen moet het SEO-proces steeds worden bijgestuurd. Een veel voorkomende valkuil is dat er teveel tijd in het monitoren van de website gestoken gaat worden. Omdat bijvoorbeeld een 0,1% verbetering toch een verbetering is. Je kunt dus tot  in het oneindige je website ' verbeteren'. 

Google hoopt dat je digitale advertenties gaat kopen om je website hoger in de zoekmachine ranking te krijgen. Belangrijk is om hier naar de effectiviteit te kijken.
Hebben de advertentiekosten daadwerkelijk meer boekingen opgeleverd? of zijn de verbeteringen alleen in getalletjes te zien?

SEO is belangrijk, maar om te zorgen dat de websitebezoeker ook getriggert wordt om actie te ondernemen. (bijvoorbeeld bestellen, boeken, mailen etc) speelt
de huisstijl  en content  van de website ook een belangrijke rol.