Domeinnamen


Kiezen van een domeinnaam

Handels- en merknamen zijn juridisch beschermd. Andere ondernemers mogen die niet zomaar gebruiken, ook niet in een domeinnaam. Er ontstaat geregeld veel gedoe over wie er nu het meeste recht heeft op een domeinnaam.

Het merkenrecht verleent de houder van een merk een exclusief recht op dat woord. Daar zitten wel bepaalde voorwaarden aan. Meerdere bedrijven kunnen bijvoorbeeld over een merkrecht voor dezelfde naam beschikken. Zo zijn er bedrijven die dezelfde merknaam gebruiken. Dit kan, omdat de betreffende producten niets met elkaar te maken hebben.

Wie het eerst komt
Domeinnamen zijn uniek. Daarbij geldt de regel: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Kijk voordat u een domeinnaam gaat registreren bijvoorbeeld eerst op de website van Kamer van Koophandel. Zorg er voor dat u goed op de hoogte bent zodat er later geen juridische problemen ontstaan.

Doeinnaam registratie
Domeinnamen welke door opdrachtgever zijn aangeleverd, worden op naam van opdrachtgever (via de SIDN) geregistreerd.
De opdrachtgever is verantwoordelijk voor zijn/haar domeinnaam keuze. Domeinnamen welke door ontwerpbureau Kade-C zijn ontwikkeld, worden op naam van Kade-C (via de SIDN) geregistreerd. Zolang de opdrachtgever gebruik maakt van een Checkerz Media hosting abonnement, heeft de opdrachtgever een unieke gebruikerslicentie (ugl) van de door Kade-C ontwikkelde domeinnaam.

Domeinnaam verhuizen
Wanneer u uw zelf bedachte domeinnaam wilt verhuizen naar een ander hostingbedrijf is dit mogelijk door per mail een verhuiscode op te vragen. Door middel van de verhuiscode kunt u de domeinnaam (niet de gehele website) verhuizen naar een andere partij.

Domeinnaam opheffen
Wanneer u uw eigen domeinnaam wilt opheffen kunt u een emailtje naar ons sturen en aangeven per wanneer u uw domeinnaam wilt opheffen. Opheffingen van domeinnamen kunnen uitsluitend per email of schriftelijk worden doorgegeven.